imagehandlerCA1XBXCB Intresset för jakt och hundar har funnits hos mej sedan barnsben,vid alla tillfällen jag kunde följde jag med och jagade.


 

Min första egna jakthund skaffade jag vid 12års ålder som var en Gråhund vid namn Roy,och efter det kändes det som att Gråhunden var för mej en perfekt jakthund.


Några år senare tog jag min andra gråhund vid namn King som visade sej bli en mkt bra älghund.


1998 kom Järvås Arro (Sacko) till mej och den hunden startade tidigt sin jaktkarriär, vid 12 mån ålder tog han ett andra pris på jaktprov och fortsatte i den banan så vid ca 4års ålder var Sacko SJCH,SUCH,FINJCH och FINUCH.


På våren 1999 flyttade Purunotkon Minttu hem till mej och hade redan då ett första pris på jaktprov i Finland, och det var då jag bestämde mej för att satsa på avel av Gråhund så år 2000 registrerade jag min kennel Pirkkonojas.


Min första kull togs efter Minttu och det visade sej bli en lyckad kull, bl.a en av valparna tog ett första pris på jaktprov redan vid 1 års ålder och det kan man säga var en riktig morot för mej.      Minttu lämnade efter sej 70% meriterade avkommor som startade tidigt och var uthålliga vid älgarbete.


Lahtis Lilly hämtades hem till mej hösten 2000 och hon kan man säga var en riktig "jakt idiot".  Vid 15 mån tog hon första pris på jaktprov efter ett älgarbete på 17 tim. Lilly var färdig SJCH vid 2 år ålder och då togs beslutet att avla efter denna tjej. Lilly har lämnat mkt bra avkommor och från hennes sista kull behöll jag Pirkkonojas Gnista.